languagessl 
 
 

Novice

Zaključni projektni kapitalizacijski sestanek

Na petem kapitalizacijskem sestanku v Trstu je približno 30 udeležencev strnilo mnenja o različnih vidikih varčevanja z energijo v stavbah v terciarnem sektorju.

Vabljeni strokovnjaki so predstavili izkušnje iz različnih sredozemskih regij (zahodna Makedonija v Grčiji, Provansa-Alpe-Azurna obala v Franciji in Piemonte v Italiji), to pa je bil tudi uvod v splošno razpravo, ki sta jo vodila Pablo de la Rosa Tudela, predstavnik IAT, in Fabio Tomasi iz AREA Science Park.

Udeleženci so razpravljali zlasti o ukrepih, s katerimi bi izboljšali inovativnost na področju energetske učinkovitosti stavb, pri tem pa so izpostavili več dilem in skušali nakazati nekaj možnih rešitev, temelječih tudi na izkušnjah z delovanjem pilotnih objektov EMILIE.

Vseh pet kapitalizacijskih sestankov v okviru projekta je bilo zasnovanih kot podpora majhnim in srednje velikim podjetjem pri uvajanju in sprejemanju inovativnih pristopov, s tem pa tudi k izboljšanju njihove konkurenčnosti na trgu. Ta oblika srečanj se je izkazala za primerno tudi za promocijo in širjenje rezultatov projekta EMILIE, v prvi vrsti zlasti izsledkov in spoznanj glede delovanja pilotnih objektov in novih tehnologij.

 
 
The sole responsibility for the content of webpage lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. The European Commission is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.
© 2013 - Consorzio per l’AREA di Ricerca Scientifica e Tecnologica di Trieste Legal notes | P. IVA 00531590321