languagessl 
 
 

Novice

MED delavnica v Bruslju za zaključek projekta EMILIE

V četrtek, 18. junija 2015 bo v Bruslju potekala zaključna delavnica z naslovom "INNOVATION FOR RENEWABLE ENERGY EFFICIENCY SOLUTIONS IN MEDITERRANEAN REGIONS AND CITIES". Dogodek se bo odvijal na Rue de la Loi 227, kjer domuje Delegacija katalonske vlade pri EU (Espai Catalunya Europa - Delegation of the Government of Catalonia to the EU).

Sredozemsko območje ima velik potencial obnovljivih virov energije, obenem pa nižjo raven energetske učinkovitosti v primerjavi z drugimi evropskimi regijami. V letih od 2007 do 2013 se izvedlo 28 čezmejnih projektov sodelovanja v okviru MED programa, ki se izvaja v 13 evropskih državah sredozemske regije. Številna mesta iz teh območij so v tem času opazno povečala uporabo obnovljivih virov energije in pristopila k reševanju izzivov energetske učinkovitosti s pomočjo inovativnih in trajnostnih rešitev, ki spodbujajo nove gospodarske priložnosti.

Ta delavnica poteka v okviru letošnjega Evropskega tedna trajnostne energije. Želi ponuditi celovit in natančen pregled na tem, kar je bilo storjenega v smislu izvajanja tehničnih rešitev in harmonizacije standardov, pogled pa je usmerjen tudi v prihodnost. To bo priložnost za prikaz glavnih rezultatov, doseženih v več 'energetsko obarvanih' projektih, ki se financirajo s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj (ERDF) v okviru MED programa.

Precejšen del teh projektov je nudil podporo majhnim in srednje velikim podjetjem (MSP), ki delujejo na področju obnovljive energije in energetske učinkovitosti, saj so prav ti prepoznani kot ključni akterji v procesu udejanjanja strategije zmanjševanja emisij ogljikovega dioksida.

Rezultati MED projektov med drugim obsegajo raznovrstna orodja za analizo/načrtovanje energetske učinkovitosti, oblikovanje platform in grozdov, prepoznavanje in prenos dobrih praks, izvajanje pilotnih aktivnosti, pripravi materialov za usposabljanje ter vključevanje civilne družbe v skozi javno-zasebna partnerstva.

In nenazadnje, delavnica bo pravi kraj za razpravo o prihodnjih možnostih financiranja za naložbe v tehnologije obnovljivih virov energije, energetske učinkovitosti in trajnostnega prometa, ki prispeva k doseganju boljšega gospodarjenja z viri v Evropi.

PROGRAM dogodka: tukaj

Registracija na dogodek: tukaj

 

Organizator

Kontakt

MED JTS:

 

Soorganizatorji:

University of Patras (GR)

GRASP Project Lead partner

 

 

AREA Science Park (IT)

Emilie Project Lead partner

 

G. Javier Gomez Prieto

jagomez@regionpaca.fr

 

Ga. Christina Papageorgopoulou

xristinapapageo@hotmail.com

T:+30-6944608272

 

Ga. Elena Banci

elena.banci@area.trieste.it

T:+39-040-3755164

 
 
The sole responsibility for the content of webpage lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. The European Commission is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.
© 2013 - Consorzio per l’AREA di Ricerca Scientifica e Tecnologica di Trieste Legal notes | P. IVA 00531590321