languagessl 
 
 

Pilotne akcije

SmartEE

Vmesnik Smart za spodbujanje sprememb vedenja, naklonjenega energetski učinkovitosti

kaj

Glavni sklopi sistema SmartEE:

  • Skupina senzorjev, ki merijo parametre, povezane z energijo, kar omogoča pripravo scenarijev za uporabo gradbenega območja,
  • Modul za obdelavo podatkov, ki pretvori surove podatke o meritvah v kazalnike učinkovitosti izkoriščene energije,
  • Pametni uporabniški vmesnik za prikazovanje dinamičnih kazalnikov energetske učinkovitosti na pedagoški način na pametnih telefonih ter na tabličnih in/ali osebnih računalnikih,
  • Naprava, ki omogoča pridobivanje in shranjevanje neobdelanih podatkov ter pošiljanje naročil na aktivator na zahtevo končnega uporabnika, na glede na komunikacijski protokol.

SmartEE poskus predvideva do 10-odstotni prihranek energije z vplivanjem na vedenje uporabnikov  stavbe.  

zakaj

Energetska učinkovitost v stavbah je bila na svetovni ravni določena kot ključni dejavnik zmanjševanja globalnega segrevanja. Na splošno velja, da je najprej treba iti v smeri zmanjšanja porabe. SmartEE bo pokazal, da bi pomembne prihranke energije lahko dosegli skoraj brez stroškov in hkrati brez kompromisov glede udobja, z boljšimi izobraževalnimi pristopi s pomočjo sodobnih medijev.

kje

SmartEE tehnološki demonstrator bo nameščen na srednji šoli Paul Héraud v Gapu, ki leži ob vznožju francoskih Alp v regiji Provansa-Alpe-Azurna obala (PACA).

 
 
The sole responsibility for the content of webpage lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. The European Commission is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.
© 2013 - Consorzio per l’AREA di Ricerca Scientifica e Tecnologica di Trieste Legal notes | P. IVA 00531590321