languagessl 
 
 

Emilie: Projekt

Krepitev sredozemskih pobud, ki majhna in srednje velika podjetja usmerjajo k inovacijam pri razvoju in rabi energijsko učinkovitih tehnologij

Projekt, ki ga financira "sredozemski" program transnacionalnega sodelovanja MED, namerava podpreti potencial rasti in inovacijske zmogljivosti majhnih in srednje velikih podjetij na področju energetske učinkovitosti v stavbah storitvenega sektorja na transnacionalni ravni, s čimer bi dejavno prispeval k rasti, konkurenčnosti in zaposlovanju v sredozemskem območju.

Namen projekta je podpreti inovacije v majhnih in srednje velikih podjetjih na eni stani z opredelitvijo, preizkušanjem in razširjanjem inovativnih in konkurenčnih tehnologij, izdelkov in rešitev na področju energetsko učinkovitih stavb, na drugi strani pa z razvojem množice podpornih procesov za krepitev konkurenčnosti in inovativnosti izdelkov in storitev majhnih in srednje velikih podjetij.

V okviru projekta bodo v drugi polovici leta 2014 in v začetku leta 2015 organizirane tehnične delavnice za predstavitev novih tehnologij in izdelkov, opredeljenih na evropski in svetovni ravni ter preskušenih v 6 regionalnih demonstracijskih pilotnih obratih. Ti bodo odprti za majhna in srednje velika podjetja in grozde, kot tudi za regionalne in lokalne uprave, ki so odgovorne za upravljanje javnih zgradb, zlasti pa za javna naročila za gradnjo in obnovo.

 
 
 
The sole responsibility for the content of webpage lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. The European Commission is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.
© 2013 - Consorzio per l’AREA di Ricerca Scientifica e Tecnologica di Trieste Legal notes | P. IVA 00531590321